Corian : het innovatieve materiaal in badkamerdesign

De keuze van materialen om te gebruiken is een belangrijke stap bij het ontwerpen van een moderne badkamer. Corian onderscheidt zich van zijn collega’s door zijn unieke kenmerken. Het is inderdaad een vast oppervlaktemateriaal.

Het bestaat uit acrylhars en minerale vulstoffen, wat aanzienlijke voordelen biedt voor het ontwerp van uw badkamer. Of het nu gaat om wastafels, badkuipen, douches of wandbekleding, Corian stelt u in staat om onbeperkte creaties te realiseren.

Een design badkamer ontwerpen met Corian

Het kiezen van Corian om een design badkamer te creëren is een goede keuze. Met dit materiaal kunt u een ruimte ontwerpen waar esthetiek samengaat met duurzaamheid. Het is bestand tegen schokken, krassen en dagelijkse slijtage.

Dit maakt het een ideale keuze voor intensief gebruik in de badkamer. Door zijn stevige ontwerp is het van nature bestand tegen vlekken en vocht. Corian is ook niet-poreus, wat u beschermt tegen mogelijke schade door schoonmaak- en schoonheidsproducten.

Dit materiaal is in staat om zijn oorspronkelijke staat te behouden, zelfs na jarenlang gebruik. Het kan ook zijn schoonheid behouden zonder specifieke reinigingsproducten te gebruiken. Dagelijkse reiniging kan worden gedaan met zeepwater. Deze eenvoudige handeling is voldoende om het van vuil te ontdoen, ongeacht de aard ervan.

De flexibiliteit in ontwerp is een andere niet te verwaarlozen troef van Corian. U kunt het vrij vormgeven, naar uw behoeften. Zo kunt u unieke en op maat gemaakte elementen creëren voor uw badkamer.

Speel met vloeiende curves, organische vormen of scherpe hoeken om de ruimte op een andere manier te decoreren. U kunt ook een persoonlijk tintje toevoegen aan uw wastafels of badkuipen met behulp van dit materiaal.

Corian, om de oppervlakken van de badkamer te verfraaien

Corian biedt talloze mogelijkheden op het gebied van badkameroppervlakken ontwerpen. Het is zelfs een veelzijdige keuze om een zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijke ruimte te creëren. De voordelen van wastafels gemaakt van dit materiaal beperken zich niet tot duurzaamheid

Integendeel, ze zijn ook esthetisch aantrekkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Zo kunt u oppervlakken creëren die perfect harmoniëren met de rest van uw badkamer.

De badkuipen en douches van Corian voegen ongetwijfeld een hedendaags en luxueus tintje toe aan uw badkamer. Dit materiaal, dat buigzaam is, past zowel bij de beschikbare ruimte als bij uw specifieke voorkeuren.

Wat betreft stijl, heeft u vrije keuze. Kies voor minimale en strakke ontwerpen om een klassieke maar moderne uitstraling aan uw badkamer toe te voegen. De beeldhouwkunstige vormen daarentegen voegen een vleugje verfijning toe aan de ruimte.

De Corian oppervlakken in uw badkamer zijn van nature beschermd tegen schimmelvorming. Ze zijn namelijk niet-poreus. Dit materiaal maakt ook het creëren van gladde muren zonder zichtbare naden mogelijk, wat een strakke uitstraling aan de ruimte geeft.

corian-innovatief-materiaal-voor-badkamerontwerp-02

Moderne en innovatie combineren in de badkamer met Corian

Corian kan worden gebruikt om uw badkamer om te toveren tot een functionele en moderne ruimte. Dit materiaal maakt de integratie van LED-verlichting mogelijk, een andere manier om uw badkamer een innovatieve uitstraling te geven. Dankzij zijn doorschijnende eigenschappen bevordert het de verspreiding van licht.

Subtiele en elegante lichteffecten zullen vervolgens verschijnen. Deze elementen spelen een belangrijke rol bij de inrichting van uw badkamer. Het enige wat u hoeft te doen, is LED-verlichting achter uw Corian wastafels of wandpanelen te installeren om een ontspannende en eigentijdse sfeer in de ruimte te creëren.

Speel ook met kleuren om de gewenste sfeer te creëren. Levendige en doorschijnende tinten zijn aan te bevelen als u een modern tintje aan uw badkamer wilt toevoegen. Om een krachtig visueel effect te creëren, kies voor Corian oppervlakken in gedurfde kleuren. Zachtere en kalmerende tinten passen daarentegen goed bij een rustigere sfeer.

corian-innovatief-materiaal-voor-badkamerontwerp-03

Een inloopdouche creëren met Corian bekleding

Gemakkelijk toegankelijk, de inloopdouche wint steeds meer aan populariteit. Het is zelfs een populaire trend geworden in modern badkamerontwerp. Corian maakt de creatie van een elegante en praktische ruimte tegelijkertijd mogelijk.

Dankzij zijn waterbestendige eigenschap is dit materiaal ideaal voor het bekleden van de douche. Hierdoor ontstaat een oppervlak zonder zichtbare naden dat gemakkelijk schoon te maken is. U hoeft alleen maar te kiezen voor afwerkingen en kleuren die bij de decoratieve elementen van de ruimte passen.

FAQ : Corian, het innovatieve materiaal in badkamerontwerp

Corian, een innovatieve mix van acrylhars en minerale vulstoffen, onderscheidt zich door zijn stevigheid en aanpasbaarheid. Ideaal voor verschillende elementen zoals wastafels, badkuipen, douches en wandbekleding, dit solide materiaal maakt grenzeloze esthetische en functionele creaties mogelijk.
Corian biedt uitstekende weerstand tegen stoten, krassen en dagelijkse belasting, terwijl het van nature bestand is tegen vlekken en vocht. Het niet-poreuze oppervlak maakt schoonmaken eenvoudig, met alleen maar water en zeep om zijn uiterlijk te behouden, zelfs na jarenlang gebruik.
Corian biedt opmerkelijke ontwerpvrijheid, waardoor het mogelijk is om aangepaste vormen te creëren, of ze nu vloeiend, organisch of scherp hoekig zijn. Beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, maakt het mogelijk om elementen te ontwerpen die passen bij de algehele stijl van de badkamer, terwijl ze een vleugje moderniteit en elegantie toevoegen.
Absoluut, Corian is compatibel met de integratie van moderne technologieën zoals LED-verlichting. Zijn doorschijnende eigenschappen zorgen voor een elegante verspreiding van het licht, waardoor een ontspannen en eigentijdse sfeer ontstaat, en de mogelijkheid wordt geboden om met kleuren te spelen om de ruimte verder aan te passen.