Materialen

De materiaalkeuze voor elk meubelstuk stelt ons voor dilemma’s die niet alleen te maken hebben met de keuze van de zichtbare oppervlakken en de stijl waarin we onze interieurs inrichten, maar ook met het soort materiaal waarvan ze worden gemaakt. Het type paneel dat we kiezen heeft een esthetische waarde, maar beïnvloedt ook de duurzaamheid van het meubel. We mogen niet vergeten dat elk meubelstuk andere gebruiksomstandigheden heeft: vochtigheid, hoge temperaturen en het risico op beschadiging van het oppervlak met scherpe voorwerpen.

Zichtbare oppervlakken – DIVERSITEIT VAN OPLOSSINGEN

  • Gelakte oppervlakken – Meestal gebruikt in alle meubelen op maat. Verkrijgbaar in mat, satijn of glans. Bestand tegen temperatuur en vochtigheid en in de meeste gevallen wordt er geen rekening gehouden met technische beperkingen.
  • Gefineerde oppervlakken – Oppervlakken van MDF of spaanplaat verrijkt met natuurlijk fineer Bedekt met vernis of olie, ze worden gebruikt in modern design.
  • Laminaatfronten – Spaanplaat bedekt met laminaat. Ze imiteren hout of zijn verkrijgbaar in uniforme kleuren. Het voordeel van deze plaatfronten is de lage prijs en de relatief hoge sterkte en duurzaamheid.
  • MDF-panelen gekleurd in de massa of Valchromat – Een rijkdom aan kleuren
Contact formulier
Nice house concept SPRL

Algemeen timmerwerk, maken van alle soorten meubels op maat en algemene aannemingsdiensten.

Tva: 0840.481.937

Adres :

Contact :