Solid Surface in het ziekenhuis : de keuze voor veiligheid en hygiëne

solid-surface-ziekenhuis-veiligheid-hygiëne

Veiligheid en hygiëne zijn absolute prioriteiten in ziekenhuizen en klinieken. Deze instellingen moeten voldoen aan de huidige hygiënenormen. Ze zetten zich in voor de preventie van infecties en voor de waarborgen van patiëntveiligheid.

Om dit te doen, hebben ze absoluut oppervlakken nodig die bestand zijn tegen chemicaliën en desinfecterende middelen en die tegelijkertijd gemakkelijk te reinigen zijn. Daarom kiezen steeds meer ziekenhuizen en klinieken voor Solid Surface. Ontdek de goede redenen die hen ertoe aanzetten om dit materiaal te verkiezen.

Solid Surface om hygiëne te garanderen in gezondheidszorgomgevingen

Hygiëne is essentieel in klinieken en ziekenhuizen. Elk medisch personeel zorgt voor de preventie van infecties en de vermindering van de verspreiding van ziekteverwekkers. Hiervoor is het geschikt om gebruik te maken van oppervlakken die gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren zijn.

Poreuze en ruwe materialen, zoals tegels en hout, staan niet toe het behoud van een perfecte hygiëne. In feite kunnen deze oppervlakken het vasthouden van bacteriën en ziektekiemen versterken. De aanwezigheid van poriën bevordert ook de infiltratie van micro-organismen. Deze worden daardoor moeilijk te elimineren. Ze vereisen soms rigoureuze reinigingsprocedures.

Met het doel om deze problemen op te lossen maakt Solid Surface zijn opwachting. Dit materiaal biedt een glad en niet-poreus oppervlak. Het is daardoor gemakkelijk te desinfecteren en schoon te maken. Bacteriën kunnen ook niet doordringen in het oppervlak, wat hun eliminatie vergemakkelijkt. Solid Surface zorgt zo voor een perfecte hygiëne in medische centra en ziekenhuizen.

Solid Surface om degradatie van oppervlakken te voorkomen

Het gebruik van chemicaliën komt zeer vaak voor in medische omgevingen. Desinfectiemiddelen in hoge doses worden vaak gebruikt om optimale hygiënische omstandigheden te handhaven. Dit zijn doorgaans corrosieve producten die oppervlakken kunnen aantasten waarvan het weerstandsniveau te wensen overlaat.

De Solid Surface onderscheidt zich van zijn gelijken door zijn grote weerstand tegen chemische producten. Het blijft intact onder de invloed van veelgebruikte desinfectiemiddelen, zoals isopropylalcohol, waterstofperoxide en bleekwater. Het ondergaat geen schade of verslechtering terwijl het zijn esthetische uitstraling behoudt.

Deze weerstand tegen chemische producten vergemakkelijkt de taak voor gezondheidsprofessionals. Ze kunnen oppervlakken van Solid Surface met een gerust hart desinfecteren: balies, werkbladen, wastafels, enz. Ze hoeven zich ook geen zorgen te maken over de negatieve effecten van desinfectiemiddelen. Zo garandeert het gebruik van dit materiaal in gezondheidszorgomgevingen een duurzaamheid en behoud van de esthetiek van de oppervlakken.

Solid Surface voor een effectieve en regelmatige reiniging

Medische professionals tonen steeds meer interesse in oppervlakken die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. Een effectieve en regelmatige reiniging is bovendien essentieel om een hygiënische omgeving te behouden. De Solid Surface voldoet aan dit criterium. In tegenstelling tot andere materialen, vereist het geen specifieke schoonmaakproducten. Een simpele reiniging met zeepwater is voldoende om vuil te verwijderen.

Hun gladde en niet-poreuze uiterlijk maakt het reinigen van oppervlakken van Solid Surface meer dan gemakkelijk. Het voorkomt elke penetratie van verontreinigingen en vuil, wat hun verwijdering vergemakkelijkt. Ook de gebruikelijke vlekken die achtergelaten worden door medische vloeistoffen en chemische producten laten geen hardnekkige sporen na.

De oppervlakken van Solid Surface zijn ook zeer gewild vanwege hun vlekbestendigheid. In feite hebben potentiële vervuilingen niet de neiging om zich diep daarin te nestelen. Dit vergemakkelijkt het dagelijkse onderhoud.

solid-surface-ziekenhuis-veiligheid-hygiëne-02

Solid Surface om de ophoping van vuil en bacteriën te bestrijden

Zichtbare voegen vormen vaak een probleem in gezondheidscentra omdat ze de ophoping van bacteriën en schimmels kunnen bevorderen, wat het schoonmaken en onderhoud moeilijker maakt.

De Solid Surface biedt een oplossing voor dit probleem dankzij zijn ontwerp zonder zichtbare voegen. Het is mogelijk om het te gebruiken om doorlopende oppervlakken te creëren zonder zichtbare naden, waardoor scheuren en kloven worden vermeden waar vuil zich zou kunnen ophopen.

Deze eigenschap van Solid Surface draagt ongetwijfeld bij aan het behoud van een beter hygiëne in de medische sector. Het ontbreken van voegen vergemakkelijkt het schoonmaken en verwijderen van verontreinigingen aanzienlijk, waardoor de risico’s op verspreiding van infecties significant verminderen.

Solid Surface om de levensduur van oppervlakken te waarborgen

Oppervlakken in de medische omgeving worden blootgesteld aan intensief gebruik. Ze moeten daarom bestand zijn tegen dagelijkse schokken. De Solid Surface valt op door zijn duurzaamheid. Het is een stevig materiaal dat bestand is tegen dagelijks gebruik in medische centra en ziekenhuizen.

Wandbekledingen, balies en werkbladen van Solid Surface kunnen hun oorspronkelijke kwaliteit behouden, ondanks frequente gebruik. Ze zijn bestand tegen impacts, stoten en krassen. Het is daarom niet nodig om oppervlakken vaak te vervangen, wat bijdraagt aan de vermindering van afval.

Solid Surface om de esthetiek in zorginstellingen te waarborgen

De gezondheidszorginstellingen verwaarlozen de esthetiek ook niet. Integendeel, de spelers in deze sector zijn geïnteresseerd in functionele en aantrekkelijke ruimtes. Deze creëren een warme en geruststellende sfeer voor de patiënten.

Gelukkig biedt Solid Surface een grote flexibiliteit zowel op het gebied van design als in termen van personalisatie. Dit materiaal maakt het mogelijk unieke ruimtes te creëren in ziekenhuizen en klinieken. Het is bovendien verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en afwerkingen.

Dit biedt een veelheid aan ontwerpmogelijkheden, waardoor gezondheidszorginstellingen een stijl kunnen aannemen die past bij hun merkimago.

FAQ: Solid Surface in het ziekenhuis, de keuze voor veiligheid en hygiëne

Solid Surface wordt in gezondheidszorginstellingen gewaardeerd om zijn weerstand tegen chemische en desinfecterende producten, evenals om zijn gemak van reiniging. Deze combinatie zorgt voor een betere hygiëne en preventie van infecties.
In tegenstelling tot poreuze oppervlakken zoals tegels of hout, is Solid Surface glad en niet-poreus, wat voorkomt dat bacteriën en ziektekiemen zich nestelen, waardoor het schoonmaken en desinfecteren aanzienlijk wordt vergemakkelijkt.

De grote weerstand tegen chemische producten voorkomt aantasting van oppervlakken die zijn blootgesteld aan krachtige desinfectiemiddelen, wat niet alleen de duurzaamheid garandeert, maar ook het behoud van de esthetiek van de oppervlakken.

Het naadloze ontwerp van Solid Surface voorkomt de ophoping van vuil en bacteriën in scheuren, waardoor het schoonmaken effectiever wordt en het risico op verspreiding van infecties vermindert.

Solid Surface biedt een uitgebreid scala aan kleuren, texturen en afwerkingen, waardoor unieke ruimtes gecreëerd kunnen worden die passen bij het merkimago van de instelling en tegelijkertijd een gastvrije omgeving voor patiënten bevorderen..